Arnoria

Arnoria

Az Újkor egy gigantikus robbanással kezdődött, amit két isteni teremtmény összecsapása okozott. Végett vetet ugyan egy szörnyű háborúnak, de el is pusztította az egész világot. Több száz darabra szakadt szigetek sodródtak az űrben, melyet végül a sárkányok ősatyja, Dra'karioth szelleme terelt össze, és tartotta egy láthatatlan burokban. Az egyik ilyen sziget volt Arnoria. Arnoria az emberek és sárkányok otthona, a második legnagyobb sziget. Fejlett és gazdag, mind természeti kincseiben, mind pedig a népek kultúrájában. A hatalmas befolyással rendelkező emberek királysága a sziget legnagyobb települése, Uwe'daf, mely egyben Arnoria fővárosa, és kereskedelmi központja is. Az erősen iparosodott várost vasút hálózza be, amik végül egy központi hegyen futnak össze, egy légi kikötőbe. Arnoriában a légi forgalom évről évre növekszik, így sok más sziget is megnyílt a kereskedelemre. A sárkányoknak is van egy városuk, azon kívül, hogy Uwe'daf-ban egy egész negyedet kaptak. A délen magányosan tornyosuló Dra'gid hegyen áll Nar'etna. Pontosabban a hegy csúcsa maga a város, aminek mindent oszlopát fehér márványból faragták. Ezt a hegyet egy tó öleli körbe, amibe a nyugatról induló Kristály-folyó torkollik. Keletről nyugatra vezető Sárkány-út keresztül halad a Rhiamvar felvidékén (egy hatalmas füves puszta, ahol nomád csoportok élnek), majd a Kristály- folyó fölött átívelő Híd-hegységen át a Miella erdő rengetegébe fut be. Az erdőtől északra található a hegyekkel körbezárt Kristály-tenger, a Morneukok birodalma, ahol a mai napig háborúk folynak a legértékesebb ásványért, a Calrium kristályokért.
Visszatérve a Miella erdőbe, Uwe'daf egyik vártornya, az Égi torony őrzi a keletről, északról és nyugatról ide vezető utakat. Chorvya a sziget nyugati csücskét tartja szem előtt, mind a szárazföldi, mind a légi forgalmat egyaránt.  És végül, de nem utolsó sorban említést érdemel a történet kiinduló helye, a főszereplők szülővárosa, Kannar. Magasan a hegyek között biztonságban fekszik ez a kis nyugodt város. Vezetője Ezüstkarmú Kro'nal, az a sárkány, akit a Nyugat Őrzője érdemrenddel tüntettek ki a chorvyai csatában nyújtott hősiességéért. A várost keletről egy kis erdő határolja, aminek a mélyén a Lelkek vízesése található. Sok sárkány jár ide, ugyanis szent helynek tekintik, ahol őseikhez és Dra'karioth-hoz is imádkozhatnak.

Isten hozott Arnoriában!

SZERETNÉL CSATLAKOZNI HOZZÁNK?

Gyere és csatlakozz te is Arnoria sárkányaihoz! Saját YouTube csatornánkon hangoskönyveket és sárkányeszmés videókat nézhetsz meg. Kövess minket a Facebook-on is, nehogy lemaradj valamiről!

Sárkányeszme első kötete

Sárkányeszme, a kiválasztottak próbája
Sárkányeszme logo

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva