Huluk

Huluk

A hulukok vagy az elfek nyelvén Loh’bastria, ami jelentésében annyit tesz, hogy „ocsmány-hús”, Arnoria legelterjedtebb haszonállata. Iszonytató külseje ellenére a Huluknak rendkívül zamatos és finom húsa van, nem beszélve a tényről, hogy szakácsok előszeretettel használják ételeik alapanyagaként. Éttermekben és rendezvényeken egyaránt megtalálható főínyencségeként a Hulukragu és a sóban füstölt Hulukcomb.

A hulukok évszázadokkal ezelőtt - mielőtt Arnoria lakói háziasították-, szerte a szigeten óriási csordákban éltek. Ezek csordák 20-30 egyedből álltak egy vezérbikával az élen. Folyamatosan vándoroltak legelőről-legelőre, de összességében leginkább a mai Rhyavari felvidéket járták. Ám akadtak fajtáik, akik az erdős területekre vándoroltak és az ottani körülményekhez alkalmazkodtak.

Elmondhatjuk, hogy a hulukok külsőre nem szép állatok, de még azt is, hogy nem is tűnnek veszélyesnek. Pedig az igazsághoz hozzátartozik, hogy mielőtt háziasítva lettek, rendkívül veszélyesek voltak. Robusztusos testalkatuknak köszönhetően szinte mindenen képesek voltak átgázolni, akár egy gőztank. Ormányuk végén lévő hús kőkeményre keményedett, valóságos buzogánnyá, amivel ha lecsaptak, bármit a földbe tudtak döngölni. A ragadozóknak igencsak leleményeseknek kellett lenniük, ha huluk húst akartak ebédelni.

Napjainkra már aligha maradtak vadhulukok, azok is inkább már csak kisebb csordákban vándorolnak Rhymvar legelőin. A hulukok, bár nem szép állatok, nélkülük Arnoria gazdasága talán nem lenne oly virágzó, és sem az emberek, sem a sárkányok nem ennének olyan jókat.  

Isten hozott Arnoriában!

SZERETNÉL CSATLAKOZNI HOZZÁNK?

Gyere és csatlakozz te is Arnoria sárkányaihoz! Saját YouTube csatornánkon hangoskönyveket és sárkányeszmés videókat nézhetsz meg. Kövess minket a Facebook-on is, nehogy lemaradj valamiről!

Sárkányeszme első kötete

Sárkányeszme, a kiválasztottak próbája
Sárkányeszme logo

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva