Rhigon

Rhigon

A rhigonok Gor'nalaos seregének, a sötétlelkeknek az alapegysége. Félelmetes bestiák, melyet alkotója úgy teremtett meg, hogy eltántoríthatatlan legyen, könyörület nélkül harcoljanak. Garnalion pengefarkasait keresztezte a mügronokkal, amit még ráadásul emberi vér mágiával fűszerezett meg, gyűlöletüket és gyilkos hajlamukat így még inkább feltüzelve a Tiszta népek ellen. Az emberiség évszázadok óta vívja ezt a vég nélküli háborút, melyben a rhigonok megszámlálhatatlan serege számtalanszor ellepte Arnoriát. Noha a sárkányok segítségével képesek felvenni ellenük a harcot, rendkívül erősek és szívósak ezek a szörnyek.

Egy kifejlett Rhigon négykézláb akkora, mint egy termetesebb lovag. Ahogyan az embereknél, úgy náluk sincs két egyforma egyed, ám páncélt egyikük sem hord. Nagyon nincs is rá szükségük. Hátukon vastag tüskék, vagy pikkelyek húzódnak végig, és noha a többi testrészük védtelen, a rhigonok nem azok az élőlények, melyek vigyáznának saját testi épségükre. Ha elkapja őket a hév, csak kaszabolnak és mennek előre. Pontosan úgy, ahogy a sötét sárkány megalkotta őket. Állkapcsaikból tőrszerű fogak, fejük tetejéről pedig hosszú szarvak meredeznek. Karmaik akár a penge, és úgy is bánnak velük. Izmos karjaikkal képesek lovastól elhajítani az embert, majd így rávetve magukat pillanatok alatt végeznek áldozatukkal. Nehéz ellenfelek, melyekkel csak a legjobb katonák és kardforgatók képesek harcolni.

Isten hozott Arnoriában!

SZERETNÉL CSATLAKOZNI HOZZÁNK?

Gyere és csatlakozz te is Arnoria sárkányaihoz! Saját YouTube csatornánkon hangoskönyveket és sárkányeszmés videókat nézhetsz meg. Kövess minket a Facebook-on is, nehogy lemaradj valamiről!

Sárkányeszme első kötete

Sárkányeszme, a kiválasztottak próbája
Sárkányeszme logo

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva