Hyranodon

Hyranodon

Ezek az óriási teremtmények Arnoria különleges lényei közé tartoznak, és hihetetlen legendák övezik őket. Magányos növényevők, ritkán fordul elő, mikor kisebb csordákban lehet látni őket. A sziget erdőit járják, súlyos lépteiktől a föld megremeg, a fák pedig meghajolnak előttük. Minden lényben tiszteletet parancsolnak, ragadozóban és emberben egyaránt. A sárkányokkal más helyzet. 

Garfal, a bölcs úgy tanította, hogy a hyranodonokban a sárkányok ősi szellemei költöztek, egyfajta reinkarnációjuk. Olyan harcosok, kik zabolátlan erővel rendelkeznek, akárcsak a nagy istenek, Thyanor, Oryan vagy maga Dra'karioth. Minden sárkány eljut életének egy bizonyos szakaszához, mikor eldöntheti, hogy melyik úton szeretne tovább haladni. Azok a sárkányok, akik a Hadfiak útját választják, először a bátorság és erő próbáján kell helytállniuk; szembe kell nézniük egy Hyranodonnal és be is kell fogniuk. Ha sikerrel járnak, akkor a lény ereje egy része áthatja az ifjú Hadfit és lelkük örökre összeköttetik. 

Sok kételkedő nem ért egyet ezzel az eszmével, hogy sárkány és hyranodon lehet egy lélek. Kevesen próbálják meg ezt az utat, és még kevesebben vannak, akik sikerrel is jártak a próbán. Vagy akár túlélték. Ám azt mindenki elismeri, hogy aki szembeáll egy ilyen lénnyel, és megtöri a "harcos" akaratát, az valóban megérdemli az istenek tiszteletét. 

Pikkelyes bőrük kemény, akár az acél, szarvuk pedig oly hosszú, mintha dárda meredezne az orruk hegyén; a másfél métert is bőségesen meghaladhatja. Régen a hadfi sárkányok Hyranodonokon vágtattak csatába, szétmorzsolva az ellenségek sorait. Manapság már kevesen vannak azok, akik átélték azokat a történeteket.

Isten hozott Arnoriában!

SZERETNÉL CSATLAKOZNI HOZZÁNK?

Gyere és csatlakozz te is Arnoria sárkányaihoz! Saját YouTube csatornánkon hangoskönyveket és sárkányeszmés videókat nézhetsz meg. Kövess minket a Facebook-on is, nehogy lemaradj valamiről!

Sárkányeszme első kötete

Sárkányeszme, a kiválasztottak próbája
Sárkányeszme logo

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva