Vándorló Baend

Vándorló Baend

Rhyamvar végtelen fűtengerén nomád törzsek tucatjai telepedtek le, illetve vándorolnak a mai napig is. Itt a felvidéken közös egységben, úgymond klánokban élnek az emberek és sárkányok. A Széltörő klán folyamatosan vándorol, akik leginkább Rhyamvar északi területeit kedvelik, ahol kevesebb vagy egyáltalán nincs uwagardi őrjárat. Gyengébb törzseket támadnak meg, és fosztanak ki, de sokat csatáznak más harciasabb klánokkal is. A Dombvájó klán a Nai'kai folyó partján húzódó dombságokon élnek. Földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak, mintsem hogy erőszakkal szerezzék a földi javakat. Nem egy harcos klán, nem is bocsátkoznak semmiféle törzsi csatákba. Ők Uwe'daf védelme alatt állnak és fontos kereskedelmi szövetségesei a fővárosnak. Nevük gúnynévként ragadt rájuk, ahogyan más klánok nevezik őket, amiért dombba vájt üregekben élnek.

Ez a két klán csupán példa volt a sok közül. Tény, hogy a legtöbbjük harcos és vad életformát követ, folyamatosan vándorolva a felvidéken, ám van egy vándor klán, kik ahelyett, hogy fosztogatnának, inkább segítenek ott, ahol kell; a Vihardárda klán. Erejük elsöprő, jaj annak, ki az útjába kerül. Sokan úgy tartják, hogy ők Rhyamvar igaz urai, a felvidék őrzői. A klán vezetője Bheolron a Hatalmas sárkány, ki nevét onnan kapta, hogy egyedül szállt szembe a rettegett Királyszarvval. Ez a kegyetlen lény és hordája sok embert és sárkányt lemészárolt az északi területeken, mígnem egy nap megelégelték a klánok a pusztításukat. Bheolron egyesítette a klánokat és közös erővel legyőzték Királyszarvat és hordáját. A sárkány méretű rémnek nem volt ellenfele, bárkivel végzett, aki ki mert ellene állni. Bheolron szembeszállt vele. Fegyvere csupán egyetlen bot és acélos szíve. Aznap vérre menő párviadalban sikerült legyőznie ellenfelét, ám Királyszarv. megfogadta, hogy egy nap visszatér és elpusztítja az összes klánt.

Hiába köszöntött be a béke és a nyugalom kora a felvidékre, Bheolron szüntelenül készült arra a napra, mikor ősellensége visszatérne. Egyetlen fia Baend már fiatal sárkányként kitűnő kiképzést kapott mind fegyverforgatásból és túlélésből. Kiismerte a bot harcművészet minden technikáját, megtanult nyomokból olvasni és követni annak gazdáját, hogy egy nap, ha eljön az ideje ők keressék meg a Rhyamvar szörnyetegét. Vért és verejtéket nem kímélve gyakorolt atyjával éveken át és bizony nagyon is jól tették! Mert elérkezett a nap, korábban mint azt gondolták.

A rettenetes rém hirtelen csapott le a vidékre; nyomában mindenhol csak a pusztítás maradt. Bosszúvágytól vezérelt haragjának útjában vérbe fagyott harcosok százai hevertek szerte a felvidéken. A Vihardárda klán egyedül nézett szembe a Királyszarvval és hordájával. A csata órákig tartott, egészen addig a pillanatig, amíg Királyszarv összecsapott Bheolronnal. A jelenlévők gigászi ütközetnek voltak a szemtanúi, ám a küzdelem tragédiával fejeződött be: Bheolron, a Vihardárda klán vezére elesett. Baend a dühtől elvakultan kaszabolta az ellenséget, mígnem magára Királyszarvra rontott. Ekkor halálos sebet szerzett a rém, aki végül Essalia szigetére menekült. Baend nem adta fel és követte őt néhány társával. Éveken keresztül űzte, kergette, hajtotta az egyre gyengülő Királyszarvat, akit végül le is győzött, mikor egy elf falut készült megtámadni maréknyi hordájával. A falu vezetője hálája jeléül egy ősi fa ágából faragott botot ajándékozott, amit Drairof-nak neveztek. Baend ezután még éveken át Essalia erdeit járta, miközben az ősi szellemek világát is megismerte.

Isten hozott Arnoriában!

SZERETNÉL CSATLAKOZNI HOZZÁNK?

Gyere és csatlakozz te is Arnoria sárkányaihoz! Saját YouTube csatornánkon hangoskönyveket és sárkányeszmés videókat nézhetsz meg. Kövess minket a Facebook-on is, nehogy lemaradj valamiről!

Sárkányeszme első kötete

Sárkányeszme, a kiválasztottak próbája
Sárkányeszme logo

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva