Mügron

Mügron

"A sötétség pokoli ivadéka ez, kit, ha megpillantasz, ne gondolkozz; fuss, amíg lábad bírja. Se fal, se föld, se erdő nem rejt előle. Ez a démon nem kegyelmez, mert ő maga a halál".

Kro’nal

Garnalion komor és kietlen pusztáin rengeteg mély, izzó hasadék található, melyeket Gor’nalaos gyűlölete tüzel. Ezekből a hasadékokból kelnek ki a mügronok, a sötétsárkány elit katonái. Mivel rengeteg energiáját emészti fel Gor’nalaosnak egy ilyen lény megidézése, viszonylag kevesen vannak. Ám csekély létszámukat brutalitásukkal, vérszomjukkal, hihetetlen erejükkel és némi intelligenciával kompenzálják. Képesek kisebb csapatok vezetésére, illetve testőri szerepekre is.

Humanoid felépítésűek, leginkább a sárkányokkal vannak egy súlycsoportban. Robusztusak, rendkívül erős testfelépítésűek. Vértezetük kevés, vagy egyáltalán nincsen. Általában egy kettős-fejű, óriási csatabárddal indulnak harcba, de puszta kézzel is felveszik a harcot Dra’karioth gyermekeivel. Számtalan leírásban olvasható, hogy legalább két sárkány kellett egy mügron legyőzéséhez. Ezt jól példázza a Farkas tavi eset, ahol a kiválasztottak csaptak össze egy mügronnal és jó néhány rhigonnal (Sárkányeszme, a kiválasztottak próbája c mű).


Gor’nalaos azért teremtette meg ezeket a lényeket, hogy egyenlő esélyekkel szálljon szembe a sárkányokkal. Ezüstkarmú Kro’nal egy-két csatában harcolt már ezek a szörnyek ellen, és minden egyes összecsapásban megannyi sebet szerzett tőlük. A leghatásosabb fegyver ellenük a „tiszta” penge, melyet Dra’karioth szelleme itatott át. Ilyen bűvöletre csak egy rovátkoló mester, illetve egy dragidi pap képes.

Isten hozott Arnoriában!

SZERETNÉL CSATLAKOZNI HOZZÁNK?

Gyere és csatlakozz te is Arnoria sárkányaihoz! Saját YouTube csatornánkon hangoskönyveket és sárkányeszmés videókat nézhetsz meg. Kövess minket a Facebook-on is, nehogy lemaradj valamiről!

Sárkányeszme első kötete

Sárkányeszme, a kiválasztottak próbája
Sárkányeszme logo

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva